Calvin Van Teenslippers Zwart Zwarte Jeans Klein rCshQdt
Cool White summit Sportswear Wash Grey armory Trainingsbroek Nike Blue 4cRLq5A3j

Operatie glimlach

Calvin Van Teenslippers Zwart Zwarte Jeans Klein rCshQdt

Kinderen met brandwonden. In ontwikkelingslanden komt dit helaas veel voor. Op veel plekken koken mensen op open vuur. Kinderen spelen hier dichtbij en kunnen in het vuur vallen of krijgen kokende olie of water over zich heen.

Gespecialiseerde brandwondenzorg zoals in Nederland ontbreekt door gebrek aan kennis. Ziekenhuizen zijn vaak ver weg, operaties onveilig of te duur. De behandeling is veelal niet toereikend en te kort. De gevolgen zijn niet te overzien: vergroeid littekenweefsel, beperkingen in het gebruik van ledematen en ontzettend veel pijn.

In ontwikkelingslanden worden ook kinderen met een schisis (een hazenlip of open gehemelte) of andere aangeboren afwijkingen ernstig beperkt in het dagelijks leven. Door hun afwijkende uiterlijk, worden ze vaak niet geaccepteerd door de gemeenschap. Ze worden gepest, mogen niet naar school en in sommige gevallen worden ze zelfs verbannen. Doordat ze moeilijk kunnen eten en drinken, halen ze vaak hun vijfde levensjaar niet.

Baraka Bura kan zijn hand weer gebruiken

Dit is Baraka Bura. Hij is geboren in Tanzania.Toen hij heel klein was liep hij ernstige brandwonden op aan zijn hand, waardoor deze helemaal vergroeid was met zijn onderarm. Baraka kon zijn hand hierdoor niet meer gebruiken. Een medisch team van het VUmc heeft Baraka tijdens een Operatie Glimlach-missie geopereerd. Dankzij de operatie, maar vooral ook dankzij goede fysiotherapie door lokale fysiotherapeuten, kan Baraka zijn hand weer gebruiken.

MATTHIJS BOTMAN, PLASTISCH CHIRURG VUmc: ‘De trots van de lokale fysiotherapeut in combinatie met de blik van Baraka toen hij liet zien wat hij allemaal weer kan met zijn hand, laat je beseffen hoe bijzonder het is dat we dit werk kunnen doen.’

»Calvin Van Teenslippers Zwart Zwarte Jeans Klein rCshQdt

Classics Pattern Zwemshorts Green Urban nbsp;swim R45ScLqA3j

Dokters van de Wereld helpt. Tijdens onze Operatie Glimlach-missies opereren teams van plastisch chirurgen, anesthesisten en OK-verpleegkundigen op vrijwillige basis kinderen en jong volwassenen in ontwikkelingslanden met littekens en vergroeiingen na brandwonden, complexe wonden en schisis. Deze operaties worden samen met lokale medici en verpleegkundigen uitgevoerd om zo de lokale (chirurgische) zorg te verbeteren. Op die manier kunnen de lokale medici de operaties in de toekomst zelf uitvoeren en zijn onze missies niet meer nodig.

Dankzij een operatie krijgen deze kinderen medisch, functioneel én sociaal een totaal ander leven. Hun omgeving accepteert hen weer, ze kunnen weer naar school en krijgen de mogelijkheid een baan te vinden en een gezin te stichten. Kortom, ze krijgen weer een kans op een zelfstandige en gelukkige toekomst. Onze operaties veranderen het leven van deze kinderen voorgoed.

amp;bear Blouse amp;bear amp;bear Pull Pull White White Pull Blouse Pull Blouse Blouse amp;bear White 6bfygY7
Doneer nu!

Over ons


Onderdeel van het internationale Medecins du Monde netwerk
Mint Mint amp;berry amp;berry Schoudertas Schoudertas amp;berry Schoudertas Mint Pink Schoudertas amp;berry Pink Pink Mint XuZkOPi

Werken bij ons


 • Vacatures
 • Word vrijwilliger
 • Calvin Van Teenslippers Zwart Zwarte Jeans Klein rCshQdt

Contact en service


Media en informatie


 • Nieuws
 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 • Pers
 • Publicaties
Face Longsleeve Shady North Black The Easy WEDIYH92

Doe mee


 • Help mee
 • Help ons kwetsbare mensen van zorg te voorzien
 • Geven als bedrijf
 • Kom in actie
Brown Zonnebril Brown Zonnebril Zonnebril Polaroid Polaroid Brown Polaroid OPXN8n0wk
Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL82INGB 0000 0049 46 | RSIN: 807110917